methoden

 wat zijn LGIs?
 wanneer een LGI
 Future Search
 Open Space
 World Café
 RTSC
 meer LGIs

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 download de toolbox LGI-methoden

De toolbox LGI methoden bevat een mindmap en negen kaarten met een samenvatting van principes en gebruik van de bekendste LGI methoden.

 

Open Space Technology                   

Open Space Technology (OST) is een methode die de kennis en ervaringen van deelnemers mobiliseert en waarmee grote groepen (5-1000) complexe problemen in 1 tot 3 dagen kunnen oplossen. De methode is ontwikkeld door Harrison Owen. Het viel hem op dat van veel bijeenkomsten en congressen de koffiepauzes en lunches het meest gewaardeerd werden en de beste contacten opleverden. Wat als we een bijeenkomst organiseren waarin de energie en enthousiasme van een goede koffiepauze gecombineerd wordt met wezenlijke actie en resultaten van een goede vergadering?

OST biedt een minimum aan structuur en is daarmee de meest ongestructureerde vorm van de Large Group Interventions. Maar dat is niet hetzelfde als vrijblijvend. In tegendeel. OST doet een beroep op passie en eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. In onze ervaring is Open Space een uitermate geschikte vorm voor vraagstukken met een grote diversiteit aan belangen en culturen, zoals in capaciteitsopbouwwerk en netwerkverbanden. Maar ook in Fortune top 500 bedrijven zijn goede ervaringen met Open Space (lees het boeiende verhaal van Kenneth Moore bij een groot energiebedrijf). De deelnemers kunnen ieder op hun eigen manier en op hun eigen tijd bijdragen. Meer informatie over Open Space: zie bronnen

Er bestaat een wereldwijd netwerk van mensen die met Open Space werken. Via de OSLIST  vindt dagelijks een levendige discussie plaats en worden ervaringen en hulpmiddelen uitgewisseld. Open Space facilitators vind je op de OS World Map.

Toolbox kaart Open Space

Terug naar boven